vrijdag 26 augustus 2011

UNOVELO lanceert model SLS1017

UNOVELO is een nieuw merk op de Nederlandse markt voor wielerfanaten. In onze eerdere blog "Binnenkort UNOVELO bij Biqq.nl" berichtten we al dat hun modellen spoedig exclusief online worden aangeboden in de online shop van Biqq.nl. De kracht van UNOVELO is dat het bedrijf is opgericht door professionale wielerfanaten die vonden dat er kleine, maar cruciale aspecten ontbraken in de geometrie en compositie van bestaande fietsen en dat er teveel fietsen voor de massa worden gemaakt.

In deze blog blikken we alvast vooruit op UNOVELO's model SLS1017. Met deze racefiets wordt de kloof gedicht tussen competitieve fietsers en recreatieve cyclo-sportievelingen. Recreatieve fietsers en competitieve fietsers hebben andere behoeftes als het gaat om een goede racefiets. Dit betekent natuurlijk niet dat een recreatieve rijder in de avonduren of in het weekend niet op het niveau van een competitieve fietser wil rijden. Met dit idee in het achterhoofd en om de kloof tussen beide rijdersgroepen te dichten, introduceert UNOVELO binnenkort de SLS1017.

UNOVELO SLS1017

Bij de ontwikkeling gebruikte UNOVELO de jarenlange ervaring die ze eerder hebben opgedaan bij het koersen en managen van wielerteams.

woensdag 10 augustus 2011

Groeiende belangstelling voor 29er in Nederland

Stabiliteit, bochtengrip, meer tractie, rustig stuurgedrag, comfortabel en een gemiddelde hogere snelheid. Dat zijn in het kort de kenmerkende eigenschappen van een 29er MTB. Deze 'mountainbike met de grote wielen' wordt in rap tempo populairder, met name onder langere mensen waarvan er nogal wat zijn in Nederland. De diamater van de wielen van een 29er zijn groter dan die van een conventionele mountainbike van 26 inch. Feitelijk heeft een 29er wielen van 28 inch, maar door de buitenband mee te rekenen kom je op 29.

Zie het verschil: wiel regulier 26 inch (links) vs 29 inch (rechts)


Binnen de mountainbikewereld wordt volop gediscussieerd over de voor- en nadelen van een 29er. Zo benoemen tegenstanders het grotere gewicht van de wielen, maar ook de vermeende tragere wendbaarheid op technische terreinen. Daarnaast is het voor kleinere rijders lastig zoeken naar een 29er met de juiste geometrie.

Liefhebbers daarentegen roemen de 29er vanwege de stabiliteit, het rustige stuurgedrag, de gemiddelde hogere snelheid en het eenvoudiger rijden op terreinen met obstakels. Met name bij grotere rijders sluit de natuurlijke houding goed aan op de geometrie van het frame.

donderdag 4 augustus 2011

Voorbereidingen eerste triathlon Zwolle in volle gang!

Op 10 september 2011 zal om 11.00 uur het startschot klinken voor de eerste triathlon in Zwolle. Het deelnemerslimiet van honderd triatleten is bereikt, de wachtlijst voor individuele deelnemers zit vol en de potentiƫle deelnemers zijn volop in voorbereiding.

Ondanks de succesvolle trial van vorig jaar, zijn de verwachtingen voor de eerste achtste triathlon in Zwolle hoog gespannen. Het sportieve event vindt plaats in en rondom de Milligerplas in de wijk Stadshagen te Zwolle. Naast de organisatie van deze triathlon is er ook gestart met een cursus van drie maanden ter voorbereiding op dit sportieve evenement onder leiding van ervaringsdeskundigen, triatleet Peter van Grootheest en triathlon trainer Paul Slot. Gedurende drie maanden worden ambitieuze triatleten klaargestoomd om op 10 september optimale prestaties te gaan leveren op het schitterende parcours in Stadshagen.

Deelnemers aan de eerste Zwolse triathlon bereiden zich voor tijdens de training

De organisatie van de triathlon Zwolle is tot nu toe erg tevreden over de aanloop naar het evenement. Achter de schermen wordt hard gewerkt om alles perfect te laten verlopen. Inmiddels hebben diverse sponsoren toegezegd te willen helpen, zowel financieel als in middelen. Een van de sponsoren is Biqq.nl, die graag een bijdrage wil leveren aan dit nieuwe initiatief in Zwolle en ook met een stand tijdens het event aanwezig zal zijn. De steun overstijgt alle verwachtingen en maakt dat de organisatie voor volgend jaar nog meer ambitie krijgt. Er wordt nog volop gezocht naar vrijwilligers die voor en op 10 september willen helpen om dit evenement tot een succes te brengen. Wil je helpen of meer informatie over de eerste achtste triathlon van Zwolle, kijk dan even op www.triathlonzwolle.nl